vissza a térképhez >
bejelentkezés regisztráció
barlang
6 találat
Aggtelek - Baradla - barlang A Baradla barlang hazánk legnagyobb, legszebb és legtöbbet látogatott barlangja. A gyönyörű cseppkőbarlang látogatása során egy varázslatos mesevilágba érkezünk, melyet a sejtelmes fények és a denevérek suhogása tesz még izgalmasabbá. A mészkőcsodákat stílusosan fantázianevekkel látták el. Pl:Semiramis függő kertje, Salamon temploma...Hangversenytermében a nagyszerű akusztikának köszönhetően különleges a hangzásélmény.
Tovább »
3759 Aggtelek Tel.: +36-48/ 343-073
Lillafüred - Szent István - barlang A Szent István-barlang bejárata a Palota-szállótól 500 m-re, az Eger-Miskolc műút mellett található. A barlangot különleges, látványos oldásformák mellett gyönyörű cseppkőképződmények teszik feledhetetlen élménnyé. A "Mesevilág" vagy a "Rokokó oszlop" elnevezések utalnak a barlang varázslatos világára. A félelmet keltő, de emberre ártalmatlan denevérek védett élőhelye a barlang. Kivételes klímájának köszönhetően, légzésterápiára alkalmas környezet.
3517 Lillafüred Tel.: +36-46/ 334-130
www.bnpi.hu/oldal/szent-istvan-barlang-135.html
Tapolca - Tavasbarlang Ha romantikus együttlétre vágysz, ajánljuk a tapolcai tavasbarlangot. A karsztvíz által kialakított háromszintű barlangrendszer alsó termeit és a felső járatok egy részét víz borítja. Ezt a mintegy 300 méteres szakaszt csónakkal lehet körbejárni. A szarmata mészkőben kialakult barlang különös érdekességét a benne levő tavak nyújtják, melyek zöldes színű vízén lehet csónakázni. A barlang utcai öltözékben szakszerű vezetés mellett látogatható.
8300 Tapolca, Kisfaludy Sándor utca 3. Tel.: +36-87/ 412-579
www.tapolca.hu
Lillafüred - Anna - barlang Az Anna-barlang bejárata a Palota-szálló alatti Függőkertek aljában, közvetlenül a Szinva-vízesés mellett található. Ez a környezet éppolyan romantikus, mint a barlang csipkeszerű, képződményei, amelyek a barlang egyedi értékét adják. A különleges cseppkővilág érdekes alakzatai fantázianeveket kaptak. A "Jézus szíve" egy szív alakú cseppkőképződmény, mely alatt a mai napig esküvők köttetnek. A továbbvivő lépcsősor a "Paradicsomba" vezet.
Tovább »
Miskolctapolca - Barlangfürdő**** A miskolctapolcai barlangfürdő egy különleges és méltán világhírű fürdő. A sziklából előtörő gyógyító termálvize gyönyörű látvány, és üdítő élmény. A barlangi fürdőzés semmihez sem fogható. Izgalmas kaland bejárni kivilágított vízifolyosóit, elüldögélni a római medencében, a jakuzziban, vagy a külső medencékben lubickolni. A szauna-park testnek-léleknek egyaránt élénkítő frissülést biztosít.
3519 Miskolc-Tapolca, Pazár sétány 1. Tel.: +36-46/ 560-030
www.barlangfurdo.hu/index.php
Aggtelek - Barlangi esküvő - Baradla barlang Fogadj örök hűséget a természet cseppkövei alatt! Semmihez sem fogható élmény ilyen csodálatos környezetben kimondani a boldogító "Igen"-t. A Baradla-barlang hangversenytermében rendezhetitek az esküvői szertartást, s egy közeli helyszínt választhattok a vacsorához. A barlang akár 1000 fős vendégsereg befogadására is alkalmas!
Tovább »
3759 Aggtelek, Baradla barlanf Tel.: +36 48 503 208
6 találat