vissza a térképhez >
bejelentkezés regisztráció
Falusi turizmus
Báránd - Koroknai porta Aki igazán falusias hangulatra vágyik, látogasson el Hajdúszoboszló, Debrecen és Hortobágy közelségébe a Sárrétre. A Koroknai portán nagyszerű a vendéglátás. Minden tiszta és otthonos. Az udvaron kemencében sül a hús. A háziak finom kenyérlángosa, pálinkája, disznótoros finomságai az igazi magyar ízekkel ismertetnek meg. A faluban ki lehet próbálni a kosár és csuhéfonást, fazekasságot és egyéb népi mesterségeket. A környéken lovaglás, csikós bemutató, fürdés és sok egyéb program várja az ide látogatót.
4161 Báránd, Szélmalom u.1. Tel.: +36-30/279-2682
www.koroknaiporta.hu
Ganna - Bodzás vendégház Pápa közelségében húzódik meg csendesen ez a sváb stílusú gannai parasztház. Tornáca, fagerendás belső terei, faragott oromzatú, fedett udvari pihenője népies hangulatot termtenek. Télen kandalló mellett kártyázhatnak, olvashatnak a vendégek. A háziasszony saját készítésű kenyere, a bodza virágjából és gyümölcséből készült szörpök, üdítők, lekvárok és méz idézik a vidék aromáját. Érdemes a Somlói bort is megkóstolni. A környék szépségeit gyalog, kerékpárral vagy kocsikázással is körbe lehet járni.
8597 Ganna, Új u. 9. Tel.: +36-20/ 426-5876
www.bodzas.hu
Gyál - Galopp major Kör alakú, vályogból épült, nádfedeles kunyhók - melyek télen fűthetőek - festői környezet, vidéki hangulat. A lovasprogramok színes skálája várja az ide látogatókat. Lovasoktatás, karámban lovaglás, tereplovaglás lehetséges. Egyéb programlehetőség a fogathajtás, kocsikázás, íjászat, borospince látogatás. S mindezek után jól esik a major éttermében egy ízletes vacsora.
2360 Gyál, Némediszőlő Tel.: +36-30/ 966-6075
www.galoppmajor.hu