vissza a térképhez >
bejelentkezés regisztráció
Múzeum
Budapest - Magyar Nemzeti Galéria A Magyar Nemzeti Galéria a magyarországi képzőművészet kialakulásának és fejlődésének folyamatát dokumentáló és bemutató legnagyobb közgyűjtemény. A Budavári Palota épületében működő múzeum állandó és időszakos kiállításaival várja az érdeklődőket.
Tovább »
1014 Budapest, Dísz tér 17. Tel.: +36- 20/ 439-7325
www.mng.hu
Budapest - Csokoládé Múzeumi Kiállítás A Csokoládé Múzeum kapuján belépve átlépünk az ízek édes világába. Itt együtt van a tradíció, a gasztronómia és a száz évvel ezelőtti fényűző arisztokratikus Magyarország. Az egykori vadászkúria, ma csokoládé palotává változott. Vegyél részt a "legédesebbel" egy csokikóstoló- vagy egy bon-bon túrán, kóstoljátok meg a királyi ízeket és a csokoládés italkülönlegességeket!
Tovább »
1162 Budapest, Bekecs u.22 Tel.: +36-1/401-5020
www.csokolade-muzeum.hu
Tojásmúzeum - Zengővárkony A tojásfestés a Húsvéthoz kapcsolódó népi hagyomány, de napjainkra önálló népmûvészeti ággá fejlõdött. A különleges technikákkal díszített tojások gyűjthető és kiállítható mûtárgyakká váltak. A kézművesség remek darabjait Pécshez közel, Zengővárkonyon tekinthetitek meg.
7722 Zengővárkony, Kossuth Lajos u.6. Tel.: +36-72/ 466-605
www.tojasmuzeum.ini.hu
Eger - Kopcsik Marcipánia - Marcipán Múzeum Cukormáz és marcipáncsodák, a cukrászművészet remekei fogadják a betérőt az egri marcipán múzeumban. Minden tárgy Kopcsik Lajos Oscar- és Venesz-díjas, olimpiai- és világbajnok mestercukrász műve. A világon egyedülálló alkotás a barokk szoba, melynek a legapróbb részlete is cukor és marcipán. Ámulatba ejtő, gyönyörű! Látnotok kell!
3300 Eger, Harangöntő u. 4. Tel.: +36-36/412-626
www.kopcsikmarcipania.hu
Keszthely - Marcipán Múzeum A keszthelyi Festetics kastély szomszédságában található a Marcipán Cukrászda és Múzeum, amely egy állandó cukrászati kiállítás. A vitrinekben marcipánból készített díszmunkák találhatók, amelyek főként a cégtulajdonos, Simonfai Jenő, és felesége művei. A nevezetességek makettjei mellett esküvői torták, hatlovas hintó és sok egyéb figura gyünyörködteti a látogatókat.
8360 Keszthely, Katona József utca 19. Tel.: +36-83/ 319-322
www.marcipanmuzeum.hu
Székesfehérvár - Bory-vár Ez a romantikus lovagvár az Öreghegyen áll, melyet Bory Jenő szobrászművész saját tervei alapján évtizedekig épített. A vár az örökké tartó szerelem és példamutató házasság szimbóluma. Több mint 500 alkotásból álló műgyűjtemény őrzi a bájos asszonyhoz fűződő szerelem emlékét és Bory Jenő művészi álmait. Kedves Szerelmesek! Ti is látogassátok meg az örök szerelemnek ezt a különleges szimbólumát!
8000 Székesfehérvár, Máriavölgy 54 Tel.: +36-22/ 305-570
www.bory-var.hu
Szekszárd - Mézeskalács Múzeum - "Mézédes Emlékeink" Szekszárd belvárosának szívében található a mézeskalácsos mesterség történetét bemutató kiállítás. Az 1825-ig visszanyúló mézeskalácsos dinasztia megőrizte évszázados eszközeit, több mint 150 éves receptjeit és gyönyörű termékeit; mézeskalács szíveket, huszárokat, babákat és számtalan szebbnél szebb figurát. A múzeum látnivalóin felül vásárlás is lehetséges. Kiváló program szerelmeseknek is!
7100 Szekszárd, Munkácsy u. 8/a Tel.: +36-74/512-110
www.mezeskalacs.hu/muzeum