vissza a térképhez >
bejelentkezés regisztráció

 

Bűbájos Valentin nap a Csokoládé Múzeumban


Szeretnél csokoládé szökőkútból folydogáló csokoládéba marcipángolyót mártani, bódító csokoládé illatot beszívni, s közben évtizedes csokoládédobozokat csodálni kedvesed  oldalán?  Ezt a  szívet melengető, édes érzést egy szerelmes se hagyja ki! Aki igazán hódítani szeretne, feltétlenül  tervezzen randevút  a varázslatos Csokoládé Múzeumba! A palota rendszeres túrái minden alkalommal izgalmas élményt nyújtanak, azonban a Valentin nap kiemelt eseménynek számít a romantikus falak között.

A Csokoládé Múzeum Valentin napi túráinak nyertesei (2011): Csomor Richárd, Schirling Péter, Sipos Tiborné     

"Tisztelt Szerelempark! ...A program nagyon tetszett örülök hogy mi nyertük meg és meglephettem vele a páromat. Remélem még egyszer el tudunk majd menni ide. Üdvözlettel Cs. Richárd


Az idei túra a „Bűbájos Valentin nap” elnevezést kapta, amelyben  hagyományok, szokások keltek életre.

A párok a díszes kovácsoltvas kapun belépve egy új világba, a szerelmesek mesebeli  palotájába érkeztek. A márvány lépcsőn át, a  téli kertbe jutottak, ahol  a kedves fogadtatás után, a hölgyek egy piros szívre felírták szerelmük nevét, s ezzel díszítették párjuk ruháját.  A szív a szerelem, összetartozás  és a Valentin nap  szimbóluma. Ezzel a jelképpel indult a  bűbájos kaland.

A csokoládés marcipángolyó kóstolása után kezdődött a  közös séta a csokoládék terére. A freskókkal és festményekkel díszített falak, a faragott bútorok, az egyedi kerámiák, amelyek  a száz évvel ezelőtti magyarországi arisztokrácia pompáját és fényűző világát idézik, és a századfordulós csokoládéboltok kirakatai időutazásra invitálták a látogatót.

A tárlatvezetés után a szerelem szent tüzét felszító, „bűbájos” csokoládé készítés vette kezdetét. A párok a saját kézzel gyártott csokoládét, különleges, vágyfokozó fűszerekkel; szerecsendióval, fahéjjal, stb. díszíthették, amelyek  a  hagyomány szerint a  szerelmi kötés illatos eszközei. Az elkészült csokoládét díszdobozba csomagolva, arany betűkkel, személyre szólóan feliratozva,  emlékül adhatták egymásnak  a szerelmesek.

A varázslat a díszteremben folytatódott, ahol pompás, ünnepi terített asztalnál, halk zeneszó mellett hangzott el az 1400-as évekből származó, első Valentin napi szerelmi vallomás. A csokoládé köntösbe bújtatott marcipános sült alma, és a hozzá felszolgált teakülönlegesség vált az együttlét csúcspontjává, noha még ezzel sem ér véget a fejedelmi randevú. Az almamagok összegyűjtése és a kedves zsebébe csempészése izgalmas játékot ígért, amelyben a szerelem megőrzésének, a szerelmi kötésnek egykori szokása elevenedett meg.

A különleges randevú emlékeként minden párról ünnepi felvétel készült.

A kijáratnál  Cupido angyal búcsúzott a szerelmesektől, akinek leveles hordójában - a beteljesedés reményében - mindenki elrejthette legféltettebb kívánságát.

Ossz meg Te is kedveseddel egy ilyen felejthetetlen, ünnepi, édes élményt!

 A Csokoládé Múzeum csak előre bejelentkezett vendégeket fogad!

 

 

Vélemények

#1 Döme 2011-01-27 17:21:02
Nagyon örülnék ha nyernék!Egy csodálatos napot tölthetnénk el ott!A legszebb ajándék lenne!

Válasz erre
#2 guyrichie 2011-02-14 19:28:43
Köszönöm a nyereményt. Egy élmény volt számunkra.

Válasz erre
#3 FE 2011-02-17 10:02:37
Kedves Péter, Richárd és partneretek! Kérem fogadjak a nagy szerettettel készitett videót. A Csokoládé Muzeum latogatása legyen egy örök emlék, és egy szerelmi kötödés boldog életükben A videó filmet itt tölthetők le: http://www.youtube.com/watch?v=dHkUKxZnk_8&NR=1 http://www.youtube.com/watch?v=8wPKtdunLrE Kérem ossza meg a filmet ismerőseivel! Tisztelettel: Farkas Elemér Legyenek a Mozart Souvenir Csokoládé Klub tajaink http://iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=3284106

Válasz erre
Vélemény hozzáadásához be kell jelentkezned!