Jól döntenek, akik őszi esküvőt terveznek. A természet sok-sok ajándékát vonhatják be ötleteik sorába. A színesedő fák narancs, bordó, rozsdabarna levelei, termései, a változatos bogyók, tarka dísztökök, őszi virágok, rózsák, az ízletes gyümölcsök, számtalan kreativ dekorációs lehetőséget rejtenek. Az érett gyümölcsök nem csupán szépek, hanem gasztronómiai élményként is fenségesek. Már a meghívón megjelenhetnek ezek a szinek, formák, amelyek visszaköszönhetnek a menyasszonyi csokorban és a helyszínek dekorációjában. Őszi stílustanácsunk elsősorban a rusztikusan elegáns esküvők kedvelőihez szól. |
A meghívók kiválasztásánál már célszerű gondolni az ültető - és menükártyákra, a vendégkönyvre, köszönetajándékokra, köszönő kártyákra is. A stílusok harmóniája egységet teremt. Néhány szép példa az ősz szineivel:
Az őszi virágokból, szép dekorációt készíthetünk a templomok külső és belső terében egyaránt. Az őszirózsa, dália és krizantém sokáig tartósan virít a kompozíciókban. Színes bogyókkal, örökzöldekkel, termésekkel tehetjük látványossá a díszítést. Néhány egyedi ötlet szolgáljon insirációul.
A fogadalmi gyertyákat templomi és polgári esküvőkön használják. Miután az ifjú pár fogadalmat tett, egy-egy szál gyertyával a kezükben, meggyújtják a fogadalmi gyertyát. Ezt általában elteszik emlékbe, hogy évek múltán is felidézhessék házasságkötésük legkedvesebb emlékeit. Az ősz színeit megjelenítő, gyönyörű gyertyákból válogathatunk.
gyertyakeszites.hu weddingcandles.de eskuvoigyertyak.hu
Vendégeink ültetéséhez rajzoljunk kreatív asztaltérképet. Rajzolhatunk egy fát, melynek beszámozott ágai jelentik az asztalokat, leveleiken vendégeink szerepelhetnek a megfelelő helyen. Az asztalokon helyezzük el az asztalszámokat. Levelekre, vagy termésekre írhatjuk a vendégek nevét.
A köszönetajándékok készítésénél is gondolhatunk a természetes anyagokra. Csokoládéval bevont mogyorót, mandulát készíthetünk kis zsákocskába kötve, madárfészket imitáló ágak közé édes drazsékat tölthetünk, mazsolás maffinokat csomagolhatunk. A köszönetajándékok szolgálhatnak ültetőkártya helyett is, de átadhatjuk személyesen a vacsora alkalmával egy-egy kedves szó kíséretében. A lényeg, hogy minden vendégünk érezze, hogy jelenléte fontos számunkra.
Mindenki szeretné valami különlegessel meglepni vendégeit. Az ősz gyümölcsei színesek, ízletesek, s ha különlegesen tálaljuk őket, exkluzív színfoltot jelenthetnek. Gyümölcsfaragó mesterek alkotásai tehetik még szebbé az ünnepi asztalt.