vissza a térképhez >
bejelentkezés regisztráció

 

 

A romantikus Vajdahunyad vára 


Budapest méltán népszerű randevú helyszíne a különleges hangulatú Vajdahunyad vár a Városligetben. Tornyaival, csónakázó tavával, a tóhoz vezető hidakkal, varázslatos környezete a meghitt sétáknak, szerelmes  együttléteknek. Lánykéréshez is gyönyörű, romantikus  helyszín. A szórakozni vágyók is ellátogathatnak ide, mivel a vár gazdag programok, fesztiválok, rendezvények színhelye is.

Vajdahuhyad vára az erdélyi Vajdahunyad váráról kapta nevét. A történelmi épületcsoport az 1896-os milleniumi ünnepség tiszteletére épült, ideiglenes jelleggel, amelyet később tartós anyagokból is megépítettek. Az épületcsoportok bemutatják a magyar építészet ezer éves történetét. Így véljük felfedezni a jáki templom kapuját a római katolikus kápolnában, amely napjainkban is szertartások és esküvők helyszíne. A Hunyadiakat idéző loggia és udvar koncerteknek ad helyet.  A Magyar Mezőgazdasági Múzeum  valóságos barokk palota. 


A vár melletti Városligeti-tó nyáron hűs vizével várja a csónakázókat, télen pedig korcsolyázók népesítik be jégtükrét. Minden évszakban újabb és újabb szépségekben gyönyörködhetnek a romantikát kedvelők.

Képek forrása: www.vajdahunyad.hu


További ajánlataink:

 

Vélemények

#1 dona 2010-04-15 09:35:40
nagyon jó akár szerelmes pár akár csald akár csak egyedül mindekinek csak ajánlani tudom romantikus és gyönyörű főlémt éjszaka

Válasz erre
#2 Adri 2010-04-15 12:32:42
Még nem jártam itt, de a képek alapján nagyon romantikus hely. Ez tetszik a legjobban.

Válasz erre
Vélemény hozzáadásához be kell jelentkezned!