vissza a térképhez >
bejelentkezés regisztráció

 

Gellért-hegy


Randevúhelyszín Budapesten? Gellért-hegy. Ösztönösen ugrik be a gondolat, mert a budai oldalon emelkedő szikla nem  csak a túristákat invitálja lombos fái alá, hanem a randevúzni vágyókat is. Nem ritka, hogy az első randi helyszíne éppen a Gellért-hegy, mert mi is lenne alkalmasabb a csábításra és a romantikára?

A Gellért-hegy nevét a hittérítő Gellért püspökről kapta, akit a legenda szerint a 15. században a pogányok egy hordóba zárva löktek le a sziklafalról. A történet nem túl romantikus, azonban a  szikla tetején emelkedő Szabadság-szobor, a Citadella, a hegy alatt húzódó barlangok, hőforrások és a kirándulóhelyek a világörökség részévé emelték a Gellért-hegyet. A Duna felé néző sziklafalának tetejéről csodálatos panoráma tárul a szemlélődő elé. Leghíresebb barlangja a Szent Iván barlang, amelyben a Pálos Rend kápolnáját, a Szent Gellért sziklatemplomot találjuk.

A hegynek több hangulatos könnyen járható sétányán juthatunk fel a tetőre. A Gellért-hegy északi lejtője a Tabán, amely nagyszerű helyszín a beszélgetéshez, pihenéshez. itt nyaranta rendszeresen rendeznek koncerteket is.

A Gellért-hegy látványosságai

     Citadella
     Szabadság-szobor
    ♥  Szent Gellért Sziklatemplom
     Kereszt a Sziklatemplom felett
     Szent István szobor
     Szent Gellért szobra
     Gellérthegyi víztározó – a hegy gyomrában tárolják Budapest ivóvíz készletét


 További ajánlataink:

 

 

 

Ehhez a linkhez még nem írt senki véleményt. Legyél Te az első!

Vélemény hozzáadásához be kell jelentkezned!