vissza a térképhez >
bejelentkezés regisztráció

 

Karácsony Világkiállítás Frankfurt - Karácsonyi trend 2015


Talán senki nem vitatja azt, hogy ünnepi hangulatunkhoz nélkülözhetetlen, hogy  környezetünket is ünnepivé varázsoljuk, díszbe öltöztessük. A romantika része a karácsonyi dekoráció, a gyertyák fénye, a csillagszórók ragyogása. Noha azt senkinek sem kívánjuk, hogy a karácsonyi ünneplés lényegét a külsőség jelentse, azzal viszont egyetértünk, hogy a környezet feldíszítése eszköz lehet arra, hogy szeretetünket és figyelmünket kifejezzük szeretteink iránt. Ehhez kínálunk ötleteket a kiállítás fotóiból válogatva.

(A képek forrása: www.christmas-trend-group.de)

Polar Night

Polar Night tükrözi a kifürkészhetetlen téli sarki éjszakák varázsát. Sokrétű granulátum, texturált gyertyák és szikrázó fémfelületek idézik a csillagos égboltot. Strasszok, díszes szalagok, textil ékszerek fokozzák a csillogást, A színes, irizáló csillag motívumok ragyognak a csomagolópapírokon , táskákon és szalvétákon is, hogy a sarki éjszaka mindenütt jelen legyen.

La Maison d'or

La Maison d'or , azaz arany otthon. Méz, aranyló pezsgő, és a tiszta arany összes árnyalata megjelenik a dekorációban. Arany porba mártott levelek, arany borítás és texturált hatás a karácsonyi díszeken, gyertyákon. Ékszer kiegészítők, arany üveg madarak, gyöngyök jellemzik. A csomagolás is simogató arany papír nemes megjelenéssel, elegáns csillogással.

Most wonderful time

A „Legszebb időszak” feleleveníti a múltat, emlékeztet a gyermekkorra. A dekorációt kockás és pöttyös szalagok, hagyományos Xmas  jellemzi. A gyertyák egyszerűek és egyszínűek. A karácsonyfadíszeken Mikulás vagy hóember idézi újra a régi karácsonyok történetét. A szalvétákon, ajándék táskákon is visszaköszönnek gyermekkorunk motívumai.

Down to earth 

Le a földre stílus egy erdei séta hangulatával élénkíti az otthont. A kiegészítők is eredeti motívumok, erdei állatok, dió, termések, tűlevelűek ágak, amelyekhez jól illenek az üveg ékszerek madarai, házikói. A dekoráció kiegészülhet kövekkel, kavicsokkal, fadarabokkal, fahánccsal. A gyertyák követik a természetes formákat, fenyő, vagy toboz alakúak, A színvilág a természet zöldjéhez és barnáihoz alkalmazkodik. A föld és a természet szépsége uralkodik minden kiegészítőn.

Winter morning

Egy téli reggel világa, amelyben a harmónia szelíden játszadozik. A lágy menta, puha sárga, halvány kék és rózsaszín idézi a téli reggelek hangulatát. A dekoráció visszafogott és elegáns, pasztell színek, matt fényű, szaténos árnyalatok, tört formák és kalligrafikus minták keltenek szelíd, törékeny karácsonyi hangulatot. 


 

Karácsonyi ajándék ötletek a harangra kattintva

 


 

Karácsony Világkiállítás Frankfurt - Karácsonyi trend 2014

Karácsonyi otthon

Meleg, érzéki piros árnyalatok a világos barnával és fényes fehérrel az otthonos és nyugodt érzés keltik bennünk, egy meghitt családias körben. Vidám konyhai mintákat (abroszon, szalvétán és díszítő szalagokon) a kézzel kötött norvég pulóverek mintái inspirálják csakúgy mint a csomagolás kiegészítőinek mintáit (csomagolópapír, dekor szalagok és kiegészítők). A tél kékjeként kerül előtérbe a kék egy sötétebb árnyalata, mint egy friss kontúrként kiemelve ezt a meghitt családias melegséget. Egyszerű rajzok örökzöldek és csillagok díszítik majd a klasszikus formájú tömb-gyertyákat.

Fagyöngy

Mohazöld, örökzöld, fagyöngy – ez a természetes színekben gazdag vonal biztosíthatja az ünnep nyugodt légkörét. Az állat figurák, mint a bagoly a téli erdőt idézik és jelennek meg különféle formákban (párácska, abrosz, karácsonyfadísz, gyertya). Az állati minták mellett megjeleni a fenyő és annak anyaga, a fa kissé rusztikus formában is (farönk, hasáb). Természetes textúrák és anyagok jellemzik, amik mint ha a föld illatát az erő párás leheletét közvetítenék felénk: fa, magok, toboz, fenyőág, moha, fagyöngy…

Lágy örökség

Halvány sötét árnyalatú rózsaszín jellemzi. Az idő mint ha megállna egy pillanatra és mintha mesebeli tündérek igazgatnák a karácsony ezen lágy és puha hangulatát. Szatén, fotónyomatok, régi fekete-fehér megfakult képek jellemzik barokkos hatásokkal. Világos színű kristályok, matt üvegdíszek, csipkés szalagok, hímzett kiegészítők jellemzik. Egy mesebeli tündérien nőies és érzéki világ jelenik meg előttünk, amit csillag, kerek, vagy hengeres gyertyák fénye tesz még ünnepélyesebbé. 

Hó hercegnő

Arany és ragyogó fehér. Törékeny anyagok, finom szinte pontozott mintázatok jellemzik.


 

Karácsonyi ajándék ötletek a harangra kattintva

 


 

Karácsony Világkiállítás Frankfurt - Karácsonyi trend 2013

Winterwalk – Téli séta - A tiszta türkiz, csillogóan fehér és kék friss természetben:

Téli jég-kristály minták szalagokon és a csomagoló papíron, vagy finom granulátum szerű minták kék-fehér színekben. Átlátszó üveg golyók harmonizálnak a finoman cizellált csillag mintákkal. Csillogó és csillámló üveg golyók, halvány ezüst-szürke tónusokkal, és a menta és a türkiz színek kiemelésével, hogy teljes könnyedséget és tisztaságot árasszon. Ezüstös fényű minták a szalvétán, a gyertyákon. A téli, ragyogó természetet fehérségét hozza az ünnepekbe!

Spicy & Orange – Fűszer és narancs:

Az arany csillagok, csillogó ünnepi üveg dísztárgyak egybeolvadnak az égett narancs és rezes barna gyertyák hangulatával. Csodás díszítő minták a csomagolópapírokon, szalvétákon és a vázákon. Arany paszomány és metszetek díszítik a szalagokkal és csillogó anyagokkal strukturált textíliákat. Gyertyafény tükröződik a fémfelületeken, a matt és fényes csillogása mellett. Az érzékek birodalmában járunk, a fények, színek és illatok melegséget árasztanak.

Santa’s Home – A Mikulás otthona- piros, kék és zöld… vidám mint a Mikulás:

Eredetiség és optimizmus! Kifejező és egyszerű mixtúra mély zöld és vörös színekkel. A hagyományos kézműves munkák és anyagok, valamint a természet ihlette minták a szabadság, a Skót Felföld vidámságát hozzák. A minták részleteikben archaikusak, és kifinomultak. Mindez a hagyományok barátságos meghitt légkörét hozza egy jóleső kényelemmel.

Fairytale Forest – Mesebeli Erdő:

Apró kincsek az erdőből, mint a makkok, tobozok és apró bogyók… ezek adták az ötletet a finoman megmunkált üvegdíszekhez, amelyeket mély meleg színekkel festenek meg, mint a rozsda, narancs és sárga sáfrány. Állatok az erdőből, baglyok és a kisebb madarak, szarvasok és őzek, mind rákerülhetnek egy mesebeli jelenetben a szalvétákra és textíliákra. Mutatós virágmotívumok díszíthetik az ajándékok csomagolópapírját, a tompa fényű üveg díszek moha zöld vagy bronz, arany szegéllyel. A gyertyák is bordás szerkezetűek, mint a farönk gyertya, rusztikus mintákkal és felületekkel.

Blue Chalet - Kék faház stílus, kedves norvég hatással:

Földes barna és a friss, hűvös árnyalatú kék jellemző klasszikus faház stílusban. A norvég hagyományos kötött minták, hagyományok ihlette ünnepi gyertyák, fényes karácsonyi díszek. Szalvéták és az ajándék-csomagolópapírja is a hagyományos kézműves norvég mintákra emlékeztetnek. Figurák a téli tájból, mint a rénszarvas, a bagoly vagy a medve mellett, stilizált karácsonyfák. Vidáman díszített szalagok, hogy az ismert norvég hangulat északi varázsát az otthonunkba varázsolhassuk.

 


 

További karácsonyi ötletek

 


Ehhez a linkhez még nem írt senki véleményt. Legyél Te az első!

Vélemény hozzáadásához be kell jelentkezned!