vissza a térképhez >
bejelentkezés regisztráció

 

Hámori-tó


A Lillafüredre érkező látogatót a smaragdszínű víztükör minden bizonnyal elvarázsolja. A csónakázásra, vízibiciklizésre és horgászásra alkalmas tó minden évszakban különleges látvánnyal lepi meg a romantikát kedvelőket. Nyáron csónakból csodálhatjuk fürge pisztrángjait, ősszel a rozsdás falevelek látványa kápráztat, télen pedig a befagyott tó jégpáncéljának a korcsolyázni vágyók örülhetnek. A tó körül hosszú sétát tehetünk a több mint egy km-es partszakaszon, hallgathatjuk a madarak énekét, pihenő padokról gyönyörködhetünk a táj szépségében. A lenyűgözően szép, festői környezetbe érkezhetünk autóval, de igazán hangulatos az erdő fái között zakatoló kisvonattal megközelíteni Lillafüredet.

A Hámori-tó a Garadna patak felduzzasztásával jött létre 1770 körül, melyet vasverő hámorok számára használtak. Hossza kb. másfél kilométer hosszú, mélysége 4-8 méter, kb. 400 ezer köbméter vizet tárol, fürdésre nem alkalmas.

A hámori tó alatt folyik a Szinva patak, mely a Bükk lábainál alácsordogálva, átszeli Miskolc városát is.


Nyitva tartás:
május 1. - szeptember 30. naponta 10-18 óráig


További randevú programok a természetben:

 


Vélemények

#1 szatyi 2010-02-22 05:34:31
az élmény leirhatatlan csodálatos élményben van része annak aki itt tölti el szabad idejét én a családommal minden évben vissza térünk erre a gyönyörű helyre

Válasz erre
Vélemény hozzáadásához be kell jelentkezned!