vissza a térképhez >
bejelentkezés regisztráció

 

 

 

Díszoklevél leánybúcsúra


Egy leánybúcsú elmaradhatatlan tréfás feladatok nélkül. A feladatok teljesítését jutalmazzátok egy tréfás oklevéllel.

 

   

Oklevél szövegek lánybúcsúra


1.variáció "Alulírott Leánybúcsúztató és Asszonyi Alkalmassági Bizottság és Ítélőszék ezennel igazoljuk, hogy az előttünk megjelent XY kiállta az összes  próbát, és készen áll a házasságra, az asszonyi életre, valamint az ezzel járó, minden kihívásra. Ezen okírat birtokában jogosulttá vált arra, hogy XX-el ...év...hó...nap házasságra lépjen. Továbbá ezennel befogadjuk a született feleségekből és vén szatyrokból álló "Ötye" /Öreg Tyúkok Egyesülete / elnevezésű, titkos szervezet tagjai közé. Ezúton kívánunk az eljövendő házasélethez sok sikert és boldogságot!"

2.variáció " X. Y. részére, a leánybúcsúján való sikeres részvételéért.
Köszönjük, hogy velünk töltötted hajadonságod utolsó édes pillanatait! Szerettük volna ezt a napot különlegessé tenni Számodra, mert ezután úgyis csak a főzés és a pelenkamosás vár Rád… Reméljük sikerült! Mivel túlélted ezt a bulit, kiálltad a próbákat, most már igazán rászolgáltál az elismerésre. Ezen okirat birtokában jogosulttá váltál arra, hogy X.X. oldalán ....-án(dátum) házasságra lépj."

3.variáció " Ez az oklevél igazolja, hogy X.Y. a mai naptól kezdődően alkalmas a házaséletre. Felelősségünk teljes tudatában kijelentjük, állíthatjuk, hogy leányéveit lezáró kötelezettségeinek teljes mértékben eleget tett. XX-el...dátum házasságra léphet."

4.variáció" X.Y. részére. Alulírott barátnők igazoljuk, hogy X.Y a mai napon mennyasszonyhoz méltón viselkedett. A leánybúcsú felügyelőbizottsága által kiszabott feladatokat sikeresen teljesítette. A bizottság alkalmasnak minősíti a feleség szerepére. Házasságkötéséhez XX-el ....napon(dátum) ezennel hozzájárulunk."

  

5.variáció" A leánybúcsú felügyelő bizottsága előtt X.Y. a neki adott feladatokat sikeresen teljesítette. A bizottság döntése alapján a mai naptól teljesen alkalmas a feleség szerepére, így házasságkötésének akadálya nincs.A házasságkötésre XX-el ...napon(dátum) engedélyt adunk"

6.variáció" Alulírottak igazoljuk, hogy előttünk XY sikeres „ ARA ”- vizsgával a hajadon életét lezáró kötelezettségeinek a mai napon eleget tett. Elnyerve ezzel a: „ Házasságra léphet ” jogcímet, mely megismételhetetlen és egyszer adományozható. E jogcím birtokában engedélyt nyert, hogy XX-oldalán ...év...hó...napján a házasélet édes mezejére lépjen."

7.variáció" Érthetetlen! Tudod, milyen szép Velünk az élet és Te mégis másra vágysz... Belevágsz az ismeretlenbe! Bátor vagy ám! Pedig még élhetnél…:)

De tényleg… annyira bátor vagy, hiszen :
• Kiállsz a sok ember elé, pedig tudod, hogy a hátad mögött a frizurádról beszélnek…
• Hófehér ruhát veszel fel, pedig tudod, hogy a fehér kövérít…
• Mosolyogsz és megköszönöd az ajándékokat, pedig tudod, hogy a fele étkészlet, a másik fele pedig kenyérpirító...
• Hazudsz a papnak („Míg a halál el nem választ…”), pedig tudod, hogy már az első meccsnél kispadra leszel ültetve…

Olyan bátor vagy! És ezt mi nagyon tiszteljük Benned!! :)


Szerettük volna ezt a napot különlegessé tenni Számodra, mert ezután úgyis csak a főzés, a meccsnézés és a pelenkamosás vár Rád… Reméljük sikerült! És mivel túlélted ezt a bulit, kiálltad a próbákat, most már igazán rászolgáltál: Gratulálunk, megérdemled, hogy ...napján(dátum) férjhez menj XX-hez!"

Jóasszony fogadalom 1. variáció" XY ezennel az itt felsorakozott tanuk előtt  megígérem, hogy mostantól jó háziasszony leszek! A fodrásznál, barátnőnél, boltban, utcán, tereken nem sokat időzöm, mindennap hazasietek és vacsorát főzök. Férjem kedvenc ételét még a legfárasztóbb napomon, akár éjjel is, de elkészítem, szépen tálalom. Férjemet meccsnézés közben nem zavarom, dolgomat ilyenkor csendben végzem, mindig ügyelve arra, hogy sörös korsója, üres ne legyen. Sose hivatkozom fejfájásra, fáradtságra, mikor férjem szeretgetésre vágyik. Anyósomat napjában legalább egyszer dicsőítem, miszerint Ő készíti a legfinomabb ételt, Ő vasalja legszebben az inget, neki a legtisztább a lakása, stb. Férjem barátait mindig családtagként fogadom. Az Ő étkezésükről és sörükről is gondoskodom. Férjemet, barátaival legalább heti három alkalommal elengedem mulatni. Ez idő alatt én nem csacsogok telefonon a barátnőimmel, tiszta lakással, vasalt inggel, meleg étellel, mezítelenül várom haza. Itt és most megígérem, hogy jó háziasszony leszek, Uramat megbecsülöm, a pasikat elkerülöm. Szeretgetem, cirógatom, hülyeséggel nem nyaggatom.

De, ha csak egyszer is csajozni mer, a baját, sodrófával látom el!"

 


Jóasszony fogadalom 2. variáció

Ezúton ígérem nektek barátaim, jó háziasszony leszek, mint őseim.
Uramat megbecsülöm, más pasiját elkerülöm.
Fodrászaton nem időzök, inkább otthon kaját főzök.
Férjem-Uram cirógatom, bánatommal nem nyaggatom.
Ha csajozik és rajtakapom, sodrófával helyrerakom.


 

 

Ehhez a linkhez még nem írt senki véleményt. Legyél Te az első!

Vélemény hozzáadásához be kell jelentkezned!