vissza a térképhez >
bejelentkezés regisztráció

 

  

A karikagyűrű


A gyűrű  egy ősidők óta létező tradicionális szimbóluma az egybekelésnek. Napjainkban kétféle gyűrűt szokás ajándékozni a szeretett nőnek.

A lánykérés általában egy solioter gyűrűvel történik (erről réezletesen olvashatsz portálunkon), amelyet a férfi házassági szándékának bejelentésekor ad át szerelmének. Ezt eljegyzési gyűrűnek, "Igen" gyűrűnek, kísérőgyűrűnek is szokás nevezni, mivel a későbbiekben a nő a karika gyűrű mellett fogja viselni. Leánykéréskor ezt a gyûrût a férfi a nõ balkezének negyedik ujjára húzza fel. A hagyomány onnan ered, hogy a régi görögök és egyiptomiak úgy hitték, hogy a bal kéz gyûrûsujjából egyenesen a szívig és az ott lakó szerelemig vezet egy véna, a "vena amoris".  

A karikagyűrű önmagába visszatérő formájával a végtelenség és örök szerelem szimbóluma. A férfi ezzel a gyűrűvel jegyzi el kedvesét, ez őrzi szerelmük és házassági szövetségük emlékét. Az eljegyzés ünnepélyes családi körben már ezzel a karikagyűrűvel történik. Ekkor az ifjú pár gyűrűt cserél, és egymás balkezének gyűrűsujjára húzzák a karikagyűrűket, amely a házasságkötés alkalmával átkerül a jobbkéz gyűrűsujjára

Vannak, akik a lánykérés alkalmával nem köves gyűrűt ajándékoznak, hanem rögtön a karikagyűrűvel kérik meg a szeretett nő kezét. (abban az esetben javasoljuk ezt a megoldást, ha a hölgy nem szeretne köves gyűrűt, vagy esetleg anyagi okok nem teszik lehetővé a megvásárlását). 

 A karikagyűrű megvásárlása lehet közös feladat, de lehet a vőlegény meglepetése is. (A gyűrűt természetesen a vőlegény fizeti).  Az ékszerboltok széles választékában az egyszerűtől a királynői viseletig találni alkotásokat. Azonban a valóban egyedire vágyók készítetthetik gyűrűjüket.

A karikagyűrű kiválsztásakor az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni:

Az eljegyzési gyűrű stílusát, anyagát, hogy harmónikusan illeszkedjenek egymáshoz.

Előre át kell gondolni a karikagyűrű méretét, formáját, mintázatát és szélességét.

Kigondolni a gyűrű anyagát, amely lehet fehér arany, sárga arany, vagy platina.

Figyelembe kell venni viselőjének életformáját, szokásait.

Érdemes a megfelelőt kiválasztani, hiszen nem csak egy eszköze az esküvőnek, hanem annak egy fontos tanúja is ami örökre megörzi a várva várt nap emlékét, és a soha véget nem érő szerelem jelképe.

Tanácsok a méretvételhez:

Mérd le egy kényelmes gyűrű átmérőjét vonalzóval, majd a fenti mérettáblázatból keresd ki az átmérőhöz tartozó méretet!

Mérd meg az ujja körméretét centivel, majd a fenti mérettáblázatból keresd ki a körmérethez tartozó méretet!

A többi csak rajtad múlik, hogyan csened ki kedvesed ékszeresládikájából egy mintavétel erejéig gyűrűjét.

 

A legszebb gyűrűk az USA-ból! Kattints a képre és lépj az áruházba:

További ötleteink: Itt

 


Ehhez a linkhez még nem írt senki véleményt. Legyél Te az első!

Vélemény hozzáadásához be kell jelentkezned!